Spălarea teroristului Omar Hayssam și înstrăinarea averii sale – episodul1

Teroristului Omar Hayssam, este lăsat să-și înstrăineze bunurile din pușcărie, sub supravegherea serviciilor secrete

Începând cu luna noiembrie 2004, după punerea lui Omar Hayssam (cu atâtea dosare și procese în spinare) sub acuzaţie pentru infracţiuni economice, sub nasul procurorilor, polițiștilor și sub protecția serviciilor secrete, începe ştergerea urmelor sirianului și asociaților săi. Mai mult, pentru a scăpa de urmărirea penală, sirianul a început din februarie 2005, să „tragă sfori“ pentru a obține documente medicale care să ateste că este „bolnav“. În perioada noiembrie 2004 – februarie 2005, echipe complexe formate din procurori, ofițeri de poliție, specialiști din cadrul Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) și specialiști din cadrul ONPCSB au corelat documentele contabile și comerciale ridicate la percheziții cu fluxurile financiare suspecte prezentate de ONPCSB, în vederea probării întregii activități infracționale. Pe baza informațiilor obținute de ofițerii de poliție care lucrau în cauză, potrivit cărora Omar Hayssam intenționa să obțină documente medicale care să-l exonereze de raspunderea penală, la 28 februarie 2005 procurorul a solicitat din nou instanței autorizarea interceptării convorbirilor telefonice acestuia și altor cinci membri ai grupului infracțional, autorizație obținută și pusă în executare de DGIPI a MAI, prelungită ulterior, la sfârșitul lunii martie 2005. La începutul lunii aprilie s-a solicitat Tribunalului București emiterea mandatului de arestare preventivă pentru Omar Hayssam pentru infracțiuni legate de SC FORESTA NEHOIU SRL, în cauză efectuându-se acte de urmărire penala și pentru alte fapte în raport cu acesta și ceilalți membri ai grupului infracțional. Omar Hayssam a fost reținut în baza ordonanței din 6 aprilie 2005, ora 0.30, pentru infracțiuni economice, el fiind acuzat că a înșelat patru firme printre care și Volvo Truk Corporation, de la care a cumpărat în leasing 22 de capete de tractor Volvo pe care le-a exportat ulterior în Siria și Egipt, fără efectuarea plăților. Urmărirea penală în acest caz, prin care a fost cauzat un prejudiciu de 1,8 milioane de dolari, a început în 29 martie 2005.

Firma Rio Bucovina Distribution SRL. La data de 26 noiembrie 2004, Omar Hayssam şi soţia sa, Adela, îşi cedează părţile sociale către Georgeta Victoriţa Mohammad (nume de scenă Georget ), soţia partenerului său, Munaf Mohammad, ea rămânând asociat unic în societate. La 17 octombrie 2005, Georgeta Munaf iese din firmă, locul său fiind luat de sirianul, Alrifaai Ibrahim. Un an mai târziu, la Registrul Comerţului este înregistrată o reducere a capitalului firmei, de la 6.643.000 RON la doar 5.102 RON. Pe data de 14 iulie 2005 s-a cerut reducerea capitalului firmei. Presa centrală a remarcat o coincidenţă : în ziua în care Georgeta Munaf părăsea firma Rio Bucovina Distribution, procurorul Ciprian Nastasiu finaliza dosarul răpirii ziariştilor. a fost finalizat. Rechizitoriul fiind trimis de către procurorii DIICOT instanţei de judecată. La 30 noiembrie 2004, după punerea sa sub acuzare, Omar Hayssam ( care deţinea firma la acel moment împreună cu amanta sa Violeta Alexandra Pârvan, cei doi având un copil) se retrage din firma City Center SRL. Sirianul Mohamad Samer Hazam preia procentele deţinute de Omar și Violeta, celălalt asociat fiind unul dintre fraţii lui Hayssam, Mukhles Omar (30 de procente), care devine şi administrator al societăţii. Trei luni mai târziu, Mahmoud Omar, alt frate al teroristului, preia partea lui Mukhles, retras ulterior din funcţia de administrator. Părțile sociale deținute de Mukhles se plimbă pe la mai mulți arabi (la 8 iunie 2007 asociaţi în firmă sunt irakienii Saif A Mahdi şi Omar Kh Assey), apoi ajung la Horia Constantin Ionescu. În decembrie 2004, Bucovina Enterprises unde Omar Hayssam avea 98% acțiuni este transferată partenerului său Mohamad Munaf, iar Rio Bucovina Distribution, unde erau acționari soții Omar (Hayssam și Adela) este transferată Georgetei. Bucovina Enterprises SRL din Vatra Dornei a fost deţinută până în septembrie 2005 de către Adela Omar şi Mohammad Munaf, când soţia lui Hayssam i-a dat firma lui Qasem Abdul Ghani, care era asociat şi la Bucovina Mineral Water. În cursul anului 2005, Adela Omar mărește capitalul social al firmei Bucovina Enterprises de la 50 de milioane ROL la 571 milioane ROL, apoi firma este cesionată la 06.09.2005 sirianului Qasem Abdul Ghani, care dispare în mod misterios din România în 2006. Structura acționariatului Bucovina Enterprises devine : Mohamad Munaf – 8%, Qasem Abdul Ghani – 92%. Credeți că autoritățile române au făcut ceva pentru a împiedica folosirea în continuare a conturilor și bunurilor sirianului Omar Hayssam pentru noi acțiuni de terorism și crimă organizată ? Nici vorbă.

În anul 2006, în fimele lui Omar Hayssam apare Anghel Gheorghe, care împreună cu Mahmud Omar (unul din frații lui Omar) preiau conducerea firmelor. Qasem Abdul Ghani a plecat din România în iunie 2006 şi nu a mai fost de găsit. Societatea a fost administrată mult timp de către suceveanul Dumitru Şovea, dar în cursul lui 2007, pentru 3 luni (martie – iulie), acesta a fost înlocuit de sirianul Eyad Abdu Ghani, fratele lui Qasem, cel care preluase Bucovina Enterprises. Un amănunt interesant: Eyad Abdu Ghani şi-a declarat la numire domiciliul la adresa ocupată de birourile firmei. Mohamad Munaf deține încă 8% din Bucovina Enterprises. Adresa pe care el şi-a dat-o în acte, RIDGEWOOD NY 11385, este localizată în mijlocul cimitirului Mt. Carmel din New York.

Studiu de caz – spălarea firmei Bucovina Enterprises SRL în 06-09-2005, în timp ce Omar Hayssam era în pușcărie. Documente.

Image1 Image2

În martie 2006 se înființează firma Rio Bucovina SRL cu J4773/2006, asociat unic Mohamed Alshaar (nepotul lui Omar Hayssam, în vârstă de 22 de ani), care a stat până la sfârşitul anului 2008, când s-a retras şi a intrat Khatab Ahmad. La vremea aceea, firma Rio Bucovina Distribution se ocupa de distribuție, Bucovina Mineral Water de producția de sucuri, iar Bucovina Enterprises de producția de apă minerală. Nou creata firmă Rio Bucovina preia toate activele viabile și stocurile aparținând celor trei firme de mai sus, care sunt lăsate să moară pline de datorii. Bucovina Mineral Water are J4773/2000 și deținea contractul de concesionare cu Societatea Națională Ape Minerale pe 25 de ani. Obținerea aceluiași “J” de la Registrul Comerțului după 6 ani, a fost făcută deliberat pentru a induce în eroare organele de control financiar. Khatab Ahmad este născut şi el tot la Homs, în Siria, la fel ca Omar Hayssam şi fraţii săi, localitate unde este înregistrată şi Ogharit Trading. Aceasta este firma mamei lui Omar şi apare în mai multe anchete ale autorităţilor române, cum ar fi privatizarea IPRS Băneasa.

Firma Iapit Divertis SA, l-a avut administrator pe Ristea Priboi, fost ofițer de Securitate (Departamentul de Informații Externe, actual SIE), fost parlamentar. În 2005, Uno Internaţional Eximp SRL deţinea 78% din Iapit Divertis, iar Omar Hayssam şi familia sa, împreună cu AVAS-ul 22%. AVAS a încercat să iasă din asocierea cu Hayssam, dar nu a reuşit, pentru că acţionarul majoritar nu este de găsit. Omar Hayssa a ieșit din Uno International Eximp Nehoiu în 2004, lăsând-o amicului Mohamad Munaf. După aproape un an, acesta, i-a pasat-o sirianului Amer Sawaf. Hayssam a păstrat un mic control, prin fratele lui, Mahmoud Khaled Omar. Altă societate aflată rechizitoriile procurorilor, este Agrocity Center Bacău, la care Omar Hayssam deținea 90 % din părţile sociale. A fost falimentată. Conform presei locale, lichidatorul societăţii Agrocity a fost firma Sierra Quandrant SRL din Bacău, firmă legată de lichidarea RAFO şi de Corneliu Iacubov.

Firma SC Ssangyong Motors România SRL a fost lichidată. Ssangyong avea ca asociat unic Adela Omar, parteneră şi la afacerea World Hotel’s SA ( alături de soţul terorist Omar Hayssam), Rio Bucovina şi Best Wood Nehoiu. Firmele cu ajutorul cărora sirianul a falimentat Foresta SA Nehoiu vânzându-i activele – grupul Best Wood – au avut acelaşi destin: au fost înstrăinate, făcând aproape imposibilă stabilirea vreunei legături între actualii asociaţi şi Omar Hayssam. Prin aceste activități de crimă organizată, statul român a fost păgubit cu milioane de euro.

Alte firme deținute de teroristul Omar Hayssam prin diverși interpuși

Conform bilanţului pe 2006 (dată la care Omar Hayssam se afla în arest, judecat pentru răpire și terorism), Rio Bucovina Distribution SRL avea o cifră de afaceri de 5.520.777,3 RON, datorii de 4.136.024,7 RON. Profitul firmei depăşea şapte milioane de lei vechi. Rio Bucovina SRL, înființată la 22 martie 2006, avea o cifră de afaceri de 32.089.402 RON, datorii de 27.437.817 RON şi un profit de 694.183 RON. Bucovina Mineral Water SA, înregistrată la 9 octombrie 2002, avea, conform bilanțului pe 2006, o cifră de afaceri de 1.953.407 RON şi datorii de 16.497.617 RON. Mai mult, avea datorii şi la bugetul de stat pe anul 2007 în valoare de 2.407.577 RON, pentru care a fost demarată procedura de executare silită. Best City SRL, care se ocupa cu vânzarea de articole şi aparate electronice, avea o cifră de afaceri de 159.045 RON şi datorii de 1.778.140 RON. Iapit Divertis SA, care activa în domeniul construcţiilor metalice, avea la finalul anului 2006 o cifră de afaceri de 530.580 RON, datorii de 4.171.578 RON şi creanţe de 12.150.514 RON. World Hotel’s SA înregistra datorii de 15.584 lei şi creanţe de 176.798 lei. Ifigenia International SRL, activă pe piaţa intermedierilor cu material lemnos, avea o cifră de afaceri de 304.805 RON şi datorii de 9.708.281 RON în 2006, iar obligaţiile la bugetul de stat în 2007 depăşeau 350.000 lei noi. Manhattan Fashion SRL şi-a depus ultimul bilanţ în 2003, în acelaşi an în care a fost înfiinţată, şi avea datorii de 19.000 de lei vechi, iar creanţe de 99.206,3 RON. În faliment erau Rio Soft Drinks, Manhattan Group, Electronic Games, International Nova Construct, International Technical Engineering, Steel Trading Impex şi Florian Haus Prodcom, ultima ocupându-se cu produse de măcelărie. Rom Dental Industries, cu activităţi „referitoare la sănătatea umană”, a intrat şi ea în procedura de executare silită pentru neplata TVA şi a impozitului pe profit. City Center avea la finele anului 2006 datorii de 8.322.951 RON, la o cifră de afaceri de 9.463.026 RON şi obligaţii către bugetul de stat în valoare de 1.198.487. Manhattan Group, care era pe piaţa telecomunicaţiilor, avea la sfârşitul lui 2006 un profit de 21.516 lei, iar Electronic Games avea unul de 1059 de RON. M.T. Property, firma doctorului Yassin, înregistra în aceeaşi perioadă datorii de 1.808.796, iar măcelăria Florian Haus Prodcom, care şi-a depus ultima declaraţie fiscală la începutul anului 2001, a rămas datoare, conform bilanţului pe 2004, cu 29.374.570.000 lei vechi.

26.08.2005 Omar Hayssam arestat. Firmele sale încheie contracte de consultanță cu R.V.C. SRL, firma amantei sale Violeta Pârvan ( mama celui de-al optulea copil al teroristului născut la date de 22.03.2005)

contract Parvan Violeta

1 Comment on "Spălarea teroristului Omar Hayssam și înstrăinarea averii sale – episodul1"

  1. Sunt curioasă unde e averea lui Omar, ce-a făcut Prea Cinstitul cu ea. :mrgreen:

Leave a comment