Horia Georgescu, o glumă a Epocii Băsescu în capul ANI

Horia Georgescu de la ANI – incompatibil și nu numai – partea întâi

„Conflictul de interese pentru membrii parlamentului urmează să fie dezincriminat prin amendamente la Codul Penal aflate pe ordinea de zi a şedintei de plen. Senatorii şi deputații nu vor mai fi subiecți ai infracțiunii respective şi nici nu vor mai putea fi verificați din aceasta perspectivă de ANI sau alte unități de parchet. Istoricul de cazuri al ANI va fi aruncat în aer în cazul a 25 de senatori şi deputaţi. Se va crea o super-imunitate. Este o iniţiativă care dacă va fi adoptată, dă o lovitură grea statului de drept, afectând iremediabil credibilitatea României ca stat membru al Uniunii Europene şi NATO,” spunea preşedintele Agenţiei Naţionale de Integritate Horia Georgescu, referindu-se la amendamentele introduse de parlamentarii din Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor la Codul Penal,în 10 decembrie 2013, care îi scot din categoria funcţionarilor publici pe președintele ţării, pe parlamentari şi profesiile liberale. Ascultându-i discursul, am putea crede că Georgescu este un fel de arhanghel al dreptății care retează cu sabia ANI capetele corupției în rândul demnitarilor. Recent, printr-o sesizare adresată Consiliului Național de Integritate și conducerii Senatului României, de senatorii Valer Marian și Sorin Roșca Stănescu prezintă cu lux de amănunte starea de incompatibilitate a zânei bune de la ANI care ne scapă de corupți.

Vom prezenta în episoadele viitoare biografia  jenantă a personajului  de la conducerea  Agenției Naționale de Integritate, inclusiv documente, date și informații care  dovedesc fără putință de tăgadă starea de incompatibilitate și modul în care este tras de sfori  cel care trebuia să  asigure integritatea demnitarilor României. Este lesne de înțeles de ce oameni  ca Horia Georgescu acced la conducerea unor instituții de forță ale statului  roman și cu ajutorul cui. Zâna cea imaculată de la conducerea Agenției de
Integritate, fiind deseori lăudată de fostul ambasador al SUA la București, Mark Gittenstein. Delectați-vă deocamdată cu următoarele :

Către

  

CONSILIUL NAȚIONAL DE INTEGRITATE

 

–         În atenţia Preşedintelui şi Biroului Permanent al Senatului

Subsemnații Marian Valer și Roșca Stănescu Sorin, senatori independenți în Parlamentul României, vă înaintăm prezenta

SESIZARE

prin care solicităm, în conformitate cu prevederile art. 26 alin. 1 şi 4  rap. la art. 25 lit. d şi e comb. cu art. 19 alin. 2 din Legea nr. 144/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale de Integritate, să înaintați Senatului României propunerea pentru eliberarea din funcţie a preşedintelui Agenţiei Naţionale de Integritate, Georgescu Horia, pentru următoarele

MOTIVE :

Numitul Georgescu Horia s-a aflat în stare de incompatibilitate atât în perioada în care a deţinut funcţia de secretar general al Agenţiei Naţionale de Integritate (16.04.2008 – 18.04.2012 ) cât şi în perioada de când deţine funcţia de preşedinte al Agenţiei Naţionale de Integritate (18.04.2012- prezent), întrucât a deţinut şi deţine funcţia de administrator la o societate comercială ( S.C. OUTLOOK S.R.L Braşov), pe care nu a menţionat-o în declaraţiile de interese depuse în perioada 2008-2013, săvârşind astfel și infracţiunea de fals în declaraţii.

Conform adresei Oficiului Naţional al Registrului Comerţului nr. 441735 /05.12.2013, numitul Georgescu Horia a avut calitatea de asociat şi/sau administrator în şase societăţi comerciale din România : S.C. Outlook SRL Braşov, S.C. Financial Securities TB S.A. Bucureşti , S.C. HBG Consulting SRL Brasov, S.C. Imperial SRL Braşov, S.C. Platinum Media SRL Braşov şi S.C. Imperium SRL Braşov. Potrivit acestei adrese, numitul Georgescu Horia deţine şi în prezent calitatea de asociat şi administrator la S.C. Outlook SRL, societate înfiinţată în data de 10.12.1999 şi aflată în stare de lichidare.

Numitul Gerogescu Horia a fost numit administrator la S.C. Outlook SRL în data de 10.11.1999, pe o durată neprecizată, şi nu a renunţat la această funcţie în perioada în care a deţinut funcţiile de secretar general, respectiv de preşedinte al Agenţiei Naţionale de Integritate. Conform practicii instituite de Agenţia Naţională de Integritate, există stare de incompatibilitate şi în cazul în care societatea în care un demnitar sau un funcţionar public a deţinut funcţia de administrator a fost dizolvată de drept şi se află în stare de lichidare. Potrivit informaţiilor furnizate de Oficiul Naţional al Registrului Comerţului, în cazul S.C. Outlook SRL  a fost numit lichidator (Consulting Insol SPRL) de abia în data de 12.11.2013, până la această dată atribuţiile de administrator revenind numitului Georgescu Horia.

În conformitate cu prevederile art. 25 lit. d din Legea nr. 144/2007, preşedintele Agenţiei Naţionale de Integritate poate fi eliberat din funcţie când se constată nerespectarea dispoziţiilor legale privind regimul incompatibilităţilor.

În probațiune, depunem copii de pe adresa Oficiului Național al Registrului Comerțului nr. 441735/05.12.2013 și de pe declarațiile de interese ale numitului Georgescu Horia din 2008 și 2013.

Bucureşti,                                                          Senatori

11.12.2013                                                      Marian Valer

                                                                   Roșca Stănescu Sorin

Horia 2013 Horia 2008

Image1 Image2 Image3 Image4

 

 

 

 

Be the first to comment on "Horia Georgescu, o glumă a Epocii Băsescu în capul ANI"

Leave a comment