Raptul, politică de stat

Vastă operațiune de furt de creiere pusă la cale de corporația multinațională Microsoft


02 octombrie 2013 Cornel Ivanciuc

Munca de aproape o jumătate de generație

a societății de tehnologie informatică Omnis a fost însușită, prin interpuși, de către divizia românească a Microsoft, cea mai mare producătoare de software pentru mediul de business. Omnis a dat Microsoft în judecată, cât și pe intermediarii care i-au adus peștele în plasă. Asemenea pagubă la casa omului se evaluează la milioane de euro. Procurorii DNA tratează cazul cu seriozitate, în timp ce organizația gulerelor albe din instanțele Ministerului Public se linge pe bot ca după împărțirea unei cantități deloc neglijabile de foloase necuvenite.10

Avem și vești din Spațiul Schengen: cauza a depășit frontierele

monitorizatei noastre Justiții și a ajuns pe holurile Comisiei Europene. Sunt interpelați domnii Giovanni Kessler, directorul general al OLAF, și Vasil Kirov, șeful unității A.4 OLAF, cât și doamna Guillemette du Vignau, investigator de caz OLAF. Raptul de creiere pus la cale de Microsoft face obiectul cauzelor OF/2005/0417, OF/2010/0068 și OF/2012/0648. Mai sunt interpelate Ambasada SUA la București, cât și Secția Fraude a Departamentului de Justiție al SUA, care s-au sesizat deja.

Faptele se prezintă așa: la începutul anului 2000,

societatea Omnis, cel mai important dezvoltator al aplicațiilor Microsoft din România, devenise deja un concurent periculos pe piața aplicațiilor de business ERP/EAS pentru Windows. Omnis lucra pentru case serioase, care trebuiau ținute captive pe platforma Microsoft, până când compania de dincolo de Ocean izbutea să-și introducă propriile sale soluții complete pentru marii clienți, acaparând în cele din urmă piața. Omnis și-a dezvoltat aplicația ISIS.net (sisteme integrate informatice strategice pentru Internet).

Valoarea de piață a modulelor ISIS implementate

de mai multe firme a fost evaluată de PriceWaterhouseCoopers la 5,7 milioane $, fapt care nu putea lăsa concurența să doarmă liniștită noaptea. În lungile nopți insomniace, iscoadele din tabăra Microsoft au imaginat un plan simplu, care funcționează fără depanare de ani de zile: au recrutat angajați ai societății Omnis, pe care i-au invitat la un interviu la un hotel din București, înainte de a se prezenta la post în Seattle.

Ca la neamurile sărace, hoațe și proaste,

angajații Omnis n-au părăsit societatea cu mâna goală, ci au plecat cu tot cu aplicația ISIS.net, găsită în buzunarul fugarului Dragoș Săracu. Recrutarea creierelor a fost realizată de un pui de lele al Microsoft, societatea Romanian Soft Company, a binecunoscutului plezirist Sebastian Vlădescu, fost ministru de Finanțe în cabinetul Tăriceanu și nașul de cununie al ex-deputatului Cristian Boureanu.

Treptat, din partener privilegiat al Microsoft,

Omnis a ajuns o Cenușăreasă eliminată de pe piață. Un document confidențial, considerat a fi evanghelia principiilor călăuzitoare ale Microsoft, recomandă următoarele: „Colectarea de informații privind activitățile inamicilor este critică pentru succesul unei munci pe brânci. Avem nevoie să știm cine sunt aliații lor și ce diferențe există între acestea și aliații lor, astfel încât să găsim modalități de a-i separa”.

Poate vă interesează ce i s-a întâmplat totuși

asociatului unic al societății Omnis, Dragoș Rișcanu, după ce acesta și-a căutat dreptatea în instanțele românești. Să-i dăm cuvântul domnului Rișcanu: “Am primit și continui să primesc amenințări cu moartea. Începând din anul 2001, grupul infracțional extins, format din procurorii Nicoleta Bulgaru, Florin Mincă, Eugen Vasiliu, Viorica Costiniu, Monica Pop și Irinel Păun, reclamat în dosarul 85/P/2011, acționează în sensul exterminării companiei Omnis și a eliminării noastre economice, sociale și fizice.

O casă mi-a fost furată și incendiată,

frânele de la mașină mi-au fost aranjate, motorul ambarcațiunii a suferit transformări cauzatoare de accidente grave, sediul companiei a fost vandalizat, am fost dat în judecată pentru calomnie și acuzat în baza unor înscenări judiciare, în vederea denigrării mele, am fost acuzat în fals de violențe, abuzuri și ilegalități, inventate toate de grupul infracțional de procurori nominalizat mai sus, începând din 2001 și până în prezent”.

Și pentru cine se mai miră de ce România

este în continuare monitorizată prin intermediul MCV al Comisiei Europene, al cărui scop este verificarea reformei sistemului judiciar, corupția și crima organizată, iată dovada expusă pe scurt în rândurile de mai sus. Din care nu rezultă neapărat că suntem un stat mafiot, ci doar că am ajuns o țară căzută în mâinile mafiei, cu o Justiție și oarbă, și surdă, și mută, și cu crima organizată lăsată de izbeliște să-și facă mendrele, ca la mama acasă.

Be the first to comment on "Raptul, politică de stat"

Leave a comment