„Profesorului” îi place Teacher’s

O declaraţie a senatorului PSD de Satu Mare Valer Marian lămureşte de ce Traian Băsescu  apare în stenograme şi alte interceptări ale serviciilor secrete drept  „Profesorul” . Public integral articolul apărut astăzi în cotidianul sătmărean Gazet de Nord-Vest sub semnătura jurnalistului Ciprian Batea.

Senatorul Valer Marian acuza iar Politia de partizanat politic

Parlamentarul satmarean solicita cercetarea primarului comunei Mediesu Aurit

              Senatorul PSD de Satu Mare, Valer Marian, a sustinut, ieri, la sediul Organizatiei Judetene a PSD Satu Mare, o conferinta de presa, in care a abordat patru teme, prima fiind legata de scandalul fugii lui Omar Hayssam si implicarea presedintelui Traian Basescu in acest caz. De asemenea, Valer Marian a mai aratat ca a fost sesizat cu privire la un nou caz de partizanat politic in favoarea PDL in care este implicata conducerea Politiei Tasnad. Totodata, senatorul PSD a invitat Politia si Corpul de Control al Prefecturii Satu Mare sa efectueze o serie de cercetari cu privire la activitatea primarului comunei Mediesu Aurit, Gheorghe Robas, respectiv l-a acuzat pe Traian Basescu de faptul ca a refuzat sa promulge proiectul de lege privind neaccizarea palincii, incercand astfel sa favorizeze marii producatori de alcool din Romania.

 Se strange latul in jurul lui Basescu

              Senatorul Marian a vorbit, in deschiderea conferintei de ieri, despre cazul Omar Hayssam si implicarea presedintelui Traian Basescu. “Se strange latul in jurul presedintelui Traian Basescu in cazul teroristului numarul unu al Romaniei, Omar Hayssam. Presupunerile lui Ovidiu Ohanesian incep sa se confirme pe deplin. Incep sa se confirme nu numai sub aspectul implicarii presedintelui Traian Basescu in rapirea celor trei jurnalisti romani in Irak, in primavara anului 2005, ci si sub aspectul combinatiilor pe care Traian Basescu le-a avut, indeosebi sub aspect financiar, cu acest Omar Hayssam, atat in campaniile electorale din 2000 si 2004 pentru Primaria Generala a Capitalei, cat si cu ocazia episodului rapirii. Toate aceste combinatii vor iesi la iveala, insotite de documente si Traian Basescu nu va mai scapa ca si in cazul Dosarului “Flota”. De altfel, el a ajuns intr-o stare tot mai disperata, conform unor surse din Serviciul de Protectie si Paza, a trecut de la doua sticle de whisky  pe zi, una dimineata si una seara, la trei sticle de whisky pe zi. Whisky-ul sau preferat este Teacher’s, de aici se pare ca i se trage si indicativul “Profesorul”, care rezulta din stenogramele discutiilor in cazul Hayssam”, a aratat senatorul PSD. In continuare, Valer Marian a facut o paralela intre cazul inculparii fostului presedinte al Frantei, Jacque Chirac, si cazul presedintelui Basescu, considerand ca, in cele din urma, si presedintele Romaniei va fi inculpat pentru actele aratate mai sus. “Vreau sa le spun fanilor si fanelor sale, incepand cu doamna Udrea din Plescoi si doamna Maciuca din Satu Mare, sa ia aminte ca, in aceasta saptamana, procurorii francezi l-au inculpat pe fostul presedinte al Frantei, Jacque Chirac, (…) pentru acte de coruptie comise in calitate de primar general al capitalei Frantei, dupa 30 de ani de la consumarea faptelor. Acum nu mai are imunitate si va fi cu siguranta judecat. Conform procurorilor francezi, dosarul sau ocupa un apartament de circa 100 de metri patrati. Cred ca dosarul lui Traian Basescu va ocupa un apartament de 300 de metri patrati, cat cel pe care si l-a atribuit ilegal, cat timp a fost primar general al capitalei, pe strada Mihaileanu”, a declarat senatorul Marian.

 Un nou caz de partizanat politic al Politiei din Tasnad

              Senatorul Marian a declarat ca a fost sesizat cu privire la un nou caz de partizanat politic, care s-a petrecut in Tasnad, dupa cel care a avut loc in municipiul Satu Mare. Liderul PSD a aratat ca conducerea Politiei Tasnad a tracasat mai multi membri si simpatizanti ai PSD, in timp ce aceiasi politisti au inchis ochii la o serie de incalcari ale legii comise de reprezentanti ai PDL. “Am fost sesizat cu un nou caz de partizanat politic al politiei satmarene, mai exact este vorba de politisti din Tasnad, care sambata si duminica trecuta au lasat sa circule in voie autoturisme echipate sonor care ii faceau campanie electorala presedintelui Traian Basescu, iar dupa cateva zile, cand a facut acelasi lucru un autoturism echipat de catre PSD ce facea campanie candidatului Mircea Geoana, l-au oprit imediat, precizand ca trebuie sa verifice starea tehnica a acestui autoturism. Si acest caz de partizanat politic vine de la faptul ca actualul sef al Politiei orasului Tasnad, un oarecare Dorel Chivari, a fost promovat in functie in aceasta vara cu concursul liderilor judeteni ai PDL. Acest Dorel, conform informatiilor primite, a ajuns politist dupa ce anterior a fost sofer la unitatea de jandarmi din Tasnad. Intrarea si ascensiunea sa in politie se datoreaza portbagajului tatalui sau, care a fost economistul sef al unei ferme agricole. Il asigur pe acest politist Dorel ca cu prima ocazie am sa ii verific starea tehnica a caschetei pentru a vedea cata materie cenusie s-a evaporat din aceasta”, a aratat senatorul Marian.

 Afacerile primarului din Mediesu Aurit

              Totodata, senatorul Valer Marian a solicitat Politiei si Corpului de Control al Prefecturii sa efectueze o serie de verificari cu privire la activitatea primarului PDL al comunei Mediesu Aurit, Gheorghe Robas. “Daca Politia si Corpul de Control al Prefecturii Satu Mare tot au chef de munca, le solicit sa il verifice pe primarul PDL al comunei Mediesu Aurit sub urmatoarele aspecte: cum a dobandit circa 40 de hectare pe raza comunei, cum a dobandit conacul in care locuieste, cum a construit o casa de nunti langa acesta, cum a dobandit si ce afaceri deruleaza la restaurantul pe care il detine in centrul de comuna si in magazinul din comuna?”, a spus senatorul satmarean.

Basescu si PDL, protectori ai marilor producatori de alcool

              Tot in cadrul conferintei de ieri, senatorul Marian a tinut sa faca cateva precizari pe marginea problemei neaccizarii palincii, ca urmare a unor intrebari venite din partea mai multor producatori de palinca din toate colturile judetului. Astfel, cu toate ca in legislatura trecuta, respectiv in cursul anului 2008, un grup de parlamentari PSD din judete situate in nord-vestul Romaniei, Satu Mare, Salaj, Bistrita, Maramures si Bihor, in frunte cu fostii parlamentari satmareni Sever Ster si Mihaela Rusu, au initiat un proiect de lege privind exceptarea de la accizare a cantitatii de 250 de litri de alcool pur, legea nu a fost promulgata de presedintele Basescu, desi a trecut de Parlament. Cu toate ca a fost adoptata, legea a fost trimisa in Parlament pentru reexaminare, cerere care a fost admisa in urma voturilor parlamentarilor PDL. Valer Marian crede ca Basescu vrea sa ii lase pe tarani fara palinca, favorizand, in schimb, marii producatori de alcool din tara care, in marea lor majoritate, se fac vinovati de evaziune fiscala. In acest sens, senatorul satmarean a amintit de un caz care a avut loc in urma cu cateva saptamani la Cluj, atunci cand un echipaj de politie a identificat in trafic o cisterna cu 30 de tone de alcool, transport care nu era insotit de acte, fiind expediat de un lider PDL din nord-vestul Romaniei. Valer Marian a mai precizat ca pentru ca politistii sa nu intre pe firul cercetarilor, cazul a fost preluat de Garda Financiara, institutie care este controlata politic de la Bucuresti de PDL, incercandu-se astfel musamalizarea cazului.

 Ciprian Batea

2 Comments on "„Profesorului” îi place Teacher’s"

  1. Mi-a luat-o Marius înainte. Chivas la majorat. 🙂

    Te admir pentru caracterul tău.

Leave a comment