Migranți în comunism – ep.3

În căutarea unui terorist american

Ridcați din rândul migrației arabe înainte de Revoluție, stabiliți aici, în familii mixte, cu afaceri la limita legii, unii studenți de ieri, afaceriști astăzi, au reușit în România de tranziție, sub aripa serviciilor secrete, dar și sub stricta lor supraveghere, să acumuleze averi impresionante peste noapte. Așa s-a născut  ciuhapul valutist. A urmat româncuța materialistă, cu ochii după produse occidentale fine : blugi, țigări Kent, ciorapi ș.a.  Mit, stereotip sau realitate ? Din această categorie fac parte cei mai celebri absolvenți de învățământ superior românesc, teroriștii Omar Hayssam și Mohammad Munaf, ambii condamnați la ani grei de temniță pentru diverse infracțiuni printre care și cea de răpire a trei jurnaliști români în Irak în 2005. Foștii colegi de facultate ai teroriștilor, ulterior de afaceri Raad Halool, Shamil Al Abadi și Mehdi Dulimli au și ei familii românești, dar au interdicție de a intra în țara noastră.raad halool

 Intrarea României în organizațiile euro-atlantice nu a fost un drum pavat cu petale de trandafir. Protocoalele mai mult sau mai puțin secrete semnate de țara noastră cu viitorii aliați prevedeau desovietizarea, demilitarizarea și renunțarea la vechile parteneriate cu lumea arabă. La începutul anilor ’90, fluxul studenților străini din Orientul Mijlociu și Africa a scăzut considerabil. Serviciile secrete române au fost nevoite să ofere date amănunțite despre toți migranții de origine arabă aliaților americani, renunțând treptat la o parte din agentura construită de Securitate prin fabricile de diplome din Universități sau trecând-o în conservare. Acțiunile de devoalare și conservare a agenturii arabe din România au culminat odată cu semnarea documentului PATRIOT Act, de către președintele american George Bush la 26 Octombrie 2001. Ca urmare, în același an, Consiliul Suprem de Apărare al Țării avea să emită o hotărâre clasificată ca secret de stat, prin care serviciile secrete românești aveau voie să monitorizeze prin toate mijloacele o listă de 1000 de persoane (majoritatea migranți și cetățeni români de origine arabă), fără nicio limită de timp și fără mandat din partea judecătorilor. A fost începutul sfârșitului pentru afaceriști ca Omar Hayssam, Mohammad Munaf și ai lor.

Ciuhapul valutist

Un student de înaltă ținută al învățământului superior românesc a fost și cetățeanul american Mohammad Munaf, teroristul nr. 2 al României, născut la 29 noiembrie 1962, la Bagdad, fiul lui Munaf și Suad, într-o familie de Mohammad munafcomercianți suniți numeroasă. Deși are dificultăți serioase de exprimare în limba română, Munaf a absolvit Facultatea de Construcții București, coleg cu Omar Hayssam, Shamil Al Abadi, Raad Halool și Mehdi Dulimli. Toți aceștia au familii mixte în România. Munaf are 10 frați și surori și două duzini de nepoți. Unul dintre aceștia este Youssef Al Amin, fetele se numesc  Buteina, Miriam și altele ale căror nume nu mi le pot aminti. Youssef vorbește bine românește, semn că a stat o perioadă lungă în țara noastră. Vila familiei din centrul Bagdadului valorează cel puțin 1 milion de dolari, iar terenurile deținute de ei pe malurile râului Tigru sunt o avere. Familia teroristului american avea afaceri cu regimul comunist de la București, comercializând uniforme și accesorii pentru uniforme, fabricate la secția specială a fabricii APACA de la Gara de Nord. Au avut la Bagdad și un magazin de textile care a dat faliment.

Munaf a venit la facultate în România pentru a scăpa de înrolare în armată în războiul iraniano-irakian. A fost coleg de facultate cu teroristul Omar Hayssam, între anii 1982-1985. Apoi, Munaf s-a transferat la Constructii Civile. Ulterior, cei doi au devenit parteneri de afaceri. Și ce afaceri !

Româncuța materialistă și restul familiei

Ca și în cazul colegilor săi Hayssam, Halool, Shamil sau Mehdi, Munaf s-a căsătorit cu Georgeta (unii spun că Georgeta era de origine rromă, frecventând barul Melody din capitală), cu care are trei copii. La vremea aceea,  cunoștințe ale lui Munaf afirmă că mariajul dintre cei doi a declanșat un adevărat scandal în comunitatea arabă. Deși este căsătorit cu o româncă, Munaf nu a primit cetățenia română. O are în schimb pe cea … americană ! Cum șI în ce condiții nu se știe. După ’90, Munaf a dispărut prin Olanda, întorcându-se după 2000 cu cetățenie americană și cu ceva bani. Foștii colegi de facultate arabi ai lui Mohamad Munaf spun că acesta nu a călcat niciodată în SUA.

Mohammad Munaf povestea deseori ce a pățit în timpul studenției dâmbovițene cu o româncuță. Se deplasa cu mașina pe bulevardul Magheru și, spune Munaf, „Curva a coborât de pe trotuar și a bagat piciorul sub roata.” „Eram disperat. Ce să fac?”, povestește Mohammad. Era în pragul expulzării. Un milițian isteț i-a spus că dacă nu se înțelege cu fata să-și retragă plângerea, va fi expulzat. Înapoi în Irak, îl aștepta armata. Înrolat în trupele lui Saddam, Mohammad putea fi trimis pe front. A dat 3.000 de dolari la doctor să schimbe radiografia. „Pe ea am îmbrăcat-o în blugi. Și sus și jos. Așa se purta pe vremea aceea”.

Conform procurorilor, în afacerea Răpirea din Irak, Munaf a jucat rolul executiv, el, fratele său Youssef Al Amin youssef ranaîmpreună cu niște cumnați de ai lor (vezi foto cu inculpații) punând la cale răpirea în teren.

Cât despre foștii săi colegi de facultate, Shamil, Halool și Mehdi, cu toate că au avut grijă să-și ia neveste românce, acești au interdicție din diverse motive să calce pe la noi. Multimilionari în Irak, prietenii lui Munaf au înființat acolo diverse asociații de prietenie româno-irakiene. Intervenția lor în favoarea jurnaliștilor răpiți în Irak în 2005 a fost salutară, doi dintre ei ajungând să lucreze cu Ambasada României din Bagdad la caz. Despre Raad Halool se știe doar că a primit interdicție de intrare în România deoarece a fost implicat într-o escrocherie în programul ONU “Petrol contra hrană”. Intervievați în 2006, cei trei nu au niciun cuvânt de laudă pentru foștii prieteni Hayssam și Munaf. Dimpotrivă.

Materiale cu dublă întrebuințare

Mohamad Munaf a fost cercetat de procurorii români pentru evaziune fiscală şi alte infracţiuni economice. Presa centrală a scris despre Munaf că s-ar fi aflat în spatele dispariţiei navei „Red Sky“, care transporta aproape 2000 de tone de nitrat de amoniu poros de la combinatului Nitramonia din Făgăraş. Marfa (materiale cu dublă utilizare civilă și militară )  trebuia livrată către Societe Nationale et Miniere din Mauritania. O destinație des folosită de serviciile secret române și de contrabandiștii internaționali pentru tranzitul armamentului către zona arabă, mai ales Irak. Nava Red Sky plecată din portul Constanţa în vara lui 2001, n-a ajuns niciodată la destinaţie. Combinatul făgăraşean Nitramonia n-a recuperat nici un leu din transportul pierdut. Se pare că încărcătura a fost deturnată de Mohamad Munaf în folosul teroriştilor din Irak, care folosesc azotatul poros de amoniu pentru fabricarea explozibilului. Substanța se folosește de obicei ca îngrășământ în agricultură.

Din declarațiile teroristului după arestare, reiese că l-a ajutat pe Omar Hayssam la procurarea din Irak a unei cantități apreciabile de mercur roșu, o substanță folosită în industria militară, nucleară dar și de teroriști la fabricarea bombelor artizanale. Mohamad Munaf a fost persoana desemnată să şteargă urmele lui Omar prin firme, fiind cel care a fost introdus în mai multe societăţi în 2004, imediat ce au debutat anchetele cu privire la deturnarea de fonduri sau spălarea banilor.

Paravan pentru afacerile teroristului Hayssam

Munaf1Beneficiind de statutul să de cetățean american, Mohamad Munaf și soția sa Georgeta apar în multe din firmele lui Omar Hayssam, fiind după declarațiile sale, paravan pentru teroristul sirian în multe afaceri ilegale desfășurate pe teritoriul României. Pe numele teroristului Munaf și al soției sale, Omar Hayssam și-a înstrăinat averea, începând cu sfârșitul anului 2004, acesta ajungând președinte al grupului de firme Manhattan. Deasemenea, în ceea ce privește participarea teroristului irakian Munaf la afacerile necurate ale partenerului său Omar Hayssam, trebuie menționat că autoritățile române nu și-au dat câtuși de puțin silința pentru a identifica rețeaua folosită de Munaf în finanțarea și sprijinirea acțiunilor de crimă organizată. Una dintre surorile lui Munaf, Miriam, milionară în Irak și Marea Britanie, deținea la Londra, firma  Timesco Ltd de instrumente și servicii medicale și e participantă direct la rețeaua de crimă organizată a teroristului Omar Hayssam. Ea este menționată în declarațiile lui Mohamed Munaf, ca fiind cea care trebuia sa-i elibereze infractorului Hayssam certificate medicale falsificate (cum că ar fi bolnav psihic) cu care să scape din închisoare.

Dat în urmărire prin Interpol, protejat de SUA

Munaf InterpolMohamad Munaf este eliberat în aceiași zi cu ostaticii români (22 mai 2005), este dus cu aceștia în sediu Ambasadei României din Irak (teritoriu românesc) și preluat în custodia ofițerilor Serviciului de Informații Externe, conduși de fostul ambasador Mihai Ștefan Stuparu. A doua zi de dimineață, jurnaliștii români se întorc în țară la bordul unui avion Hercules C 130B, iar teroristul Mohamad Munaf este predat trupelor americane staționate în Bagdad – deținutul cu numărul  US91Z200175 – închisoarea Camp Crooper. Trupele americane l-au protejat mai mult de cinci ani, timp în care al doilea terorist al României, cetățeanul american Mohamad Munaf a fost condamnat la moarte de un tribunal irakian și la ani grei de închisoare în România. Ministrul Justiției Monica Luisa Macovei se opune în mod repetat cererii de extrădare pe care statul român trebuia să o facă în vederea aducerii teroristului american în fața instanței din România, împiedicând aflarea adevărului.

Din declarațiile procurorului DIICOT Ciprian Nastasiu, magistratul care a instrumentat dosarele secrete Răpirea din Irak, Armamentul și multe altele, reiese că despre traficul cu armament și activitățile de crimă organizată desfășurate pe teritoriul României de clanul Hayssam, a vorbit pentru prima oară Mohamad Munaf. Astfel, Munaf a dezvăluit numele de cod al traficantului de armament care apare în mai toate dicuţiile cu Omar Hayssam pe această temă – “Ivanov”,  identificat mai târziu în persoana colonelului GRU (serviciul secret al armatei ruse) Ivan Grigorevici Busuioc, partener de ilegalităţi cu numai puţin celebru Shimon Naor. Dealtfel, imediat ce a fost arestat şi interogat, Ivanov şi-a adus aminte despre interesul partenerului Omar Hayssam pentru tractoare, combine şi elicoptere produse în Belarus. Se cunoscuseră la începutul anilor 2000 la Bucureşti, apoi au avut numeroase întâlniri şi discuţii referitoare la tranzacţii cu echipamente militare la Moscova şi în Siria cu mai multe delegaţii din care făceau parte Nicolae Săracu, Cico Dumitrescu Mustafa Tlas. Cazul Busuioc a fost conexat dosarului 628/D/P/2005 şi a fost rezolvat prin arestarea, judecarea şi condamnarea traficantului Bout în anul 2007, în hotelul Mariott din Bangkok.

Judecat și condamnat în contumacie pentru fapte de terorism, cetățeanul american Mohammad Munaf este dat în urmărire prin Interpol pentru fapte de terorism. Este de negăsit, deși toată lumea știe că este protejat de autoritățile SUA, patenerul strategic al României ! L-ați putut asculta în toată splendoarea sa la postul Antena 3, în luna noiembrie a anului 2014. La ce bun tot circul acesta cu Interpolul ? La ce bun Interpol ?

Halool carte Interogat Interpol de listat mafiot1 mafiot2 Mehdi Dulimli Migranti in comunism 3 Mohammad munaf Munaf1 Munaf Interpol nov 2014 raad halool rapitori1 rapitori2 shamil al abadi surori munaf youssef al amin youssef rana Youssuf

Be the first to comment on "Migranți în comunism – ep.3"

Leave a comment